perjantai 9. elokuuta 2013

Karnivaalikuumetta ja itsetutkiskelua

Akuutissa karnivaalikuumeessa päätin tilata uusia figuja. Kavalissa kuumehouruissa en ajatellut selkeästi ja petin itseni kahdella tavalla. Ensinnäkin ylitin kuukausibudjettini reilusti, taas. Budjettihan sinänsä on sen verran kohtuullinen ettei pieni lipsuminen kaada taloutta, mutta ylimääräistä maalaamatonta krääsää on kertynyt niin paljon, että yksikin maalaamaton metallimöykky ja kokoamaton muovisprue lisää on turhaa. Näistä napeista minulla on kuitenkin hyvä kutina, maaleihin asti päätyvät takuuvarmasti.

Toisekseen lupasin itselleni ensimmäisessä postauksessa, ettei uusia nappeja osteta ennen kuin vanhoista blistereistä valikoitu maalausjono on hoidettu. Itsepetoksen kanssa voin elää, mutta valitettavasti kerroin nämä luomani säännöt myös avovaimolleni.

Nyt edessäni on valinta. Tunnustaako rehellisesti itsekurini pettäneen, harrastusbudjettini vuotaneen ja epäonnistuneeni ihmisenä, vai tilatako paketti työpaikan osoitteeseen. Työpaikan osoitteeseen tilattaessa voisin juonikkaasti salakuljettaa miniatyyrit figupakkiini. Kiinnijäämisen riski olisi olematon, täydellinen rikos. Kaikkihan tietävät, että toimivin parisuhde perustuu pienille whitemetallisille walheille.

Kai se on tehtävä oikea teko (anteeksi anglismi) ja rehellisesti myönnettävä että minulla on ongelma. "Hei, olen Jaakko ja olen koukussa. Nappeihin."


Niin ja mitä ne himoitsemani napit sitten ovat? Ihastuin Carnivalen maailmassa Kiltaan. Kilta on tavallisen kansan parista noussut, varjoissa viihtyvä varkaiden faktio, joka vääjäämättä on kasvattanut poliittista mahtiaan. Täydellinen taustatarina rehelliselle, köyhälle, öykkäröintiä inhoavalle suomalaiselle.


Ostoskoriin lensivät tämä aloitusboksi ja Silverin suosituksesta Parturi ja pari Pulcinellaa. Tehostin talouspoliittista turmiotani lisäämällä koriin vielä parit beissintäytteet. Basethan tekisi kyllä näppärästi stuffista, mutta säästö se on pienikin säästö. Siis ajan.

Enää pitäisi uskaltaa painaa "tilaa"-nappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti