keskiviikko 7. elokuuta 2013

Ajankäytöllisiä haasteita ja pelimekaanista haahuilua

Aikuisena oleminen on ihan kamalaa. Tunnit, päivät, viikot ja kuukaudet vilahtavat silmien ohi. Harrastamiseen on aikaa kovin vähän, kun aina "on niin paljon kaikkea muuta tekemistä". Viimeiset kaksi päivää olen korjannut autoa. En olisi ikinä uskonut sanovani tuota ääneen, mutta näin on päässyt kymään. Helppo DIY, pieni fiksi - iso säästö, ei ollutkaan ihan niin helppo. Pikku-ukkoiluintoa ja haaveilua olen silti jatkanut. Töissä kaikki tauot ovat kuluneet Sotavasaran lukemiseen ja taustojen kartoittamiseen.

Olen pogoillut ahkerasti eri pelisysteemien välillä. Alkuperäinen ajatukseni oli sijoittaa panokseni WarMachineen, mutta peli ei ole kovin aloittelijaystävällinen. Ajatukset siirtyivät takaisin fantasian pariin. WHFB:n löytyisi nappeja enemmän kuin riittävästi ja pelimekaniikkakin olisi aiempien edikoiden pohjalta edes osittain hallussa. Olen aloittanut varovaiset tunnustelut mahdollisesti tulevaan peliseuruetta kohtaan. Tuo seurue harrastaa miniatyyripeleistä pääsääntöisesti 40K:ta ja masiinaa, joka jättää FB:n aikalailla laskuista.

Koska harrastuksiin käytettävä viikottainen aika on hyvin rajallinen, olisi lajivalinnan osuttava kohtalaisen oikein. Pelin pitäisi tuoda elämyksiä niin maalauspöydän ääressä, kuin pelikentälläkin. Tuskan hiki nousi pintaan ja sukat pyörivät jaloissa, kunnes silmiini osui Carnevale.

Carnevale on pseudohistoriallinen, fantasiapainotteinen 1700-luvun Venetsiaan sijoittuva skirmish-tason pelisysteemi. Skirmispohjaiset, vähänappiset ja nopeatempoiset pelit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Vain muutamia hahmoja kontrolloidessa on immersio vahva ja mielikuvitus liidättää pelin tiimellykseen taktisen kokoluokan movement trayn tönimistä paremmin. Lisäksi Carnevale vaikuttaa ainakin vielä oleman fluffikkaampi, vähemmän tehokkasti ajattelevien hauskanpitäjien peli. Kun vielä napitkin ovat kohtalaisen mehukkaita, olen myyty. Pidin aikoinaan paljon Mordheim-kampanjoista ja Carnevalea on mainostettu "pelinä joka Mordheimin olisi pitänyt olla".

Perussäännöt löytyvät Vesper Gamesin sivuilta ilmaiseksi ja Youtubesta löytyy TheBeastsOfWarin erinomainen esittely ja perehdytys pelin saloihin. Suosittelen vahvasti näitä videoita. Koukutti minut Venetsian kaduille ilman ensimmäistäkään pelattua matsia.

Peliseuraa lajiin tosin löytyisi lähinnä yksittäisistä tapahtumista, mutta toisaalta jatkuva "kerholla roikkuminen" nyt ei muutenkaan tule enää kysymykseen. Ja ainahan on mahdollista yrittää tartuttaa Carnevale-kuumetta eteenpäin.

Seuraavasta kuukausibudjetista leijonanosa livahtanee karnivaaleille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti